Wednesday, January 13, 2016

Hello Semester 2


Assalamualaikum. Alhamdulillah masih lagi diberikan peluang untuk hidup. Tahun pun dah bertukar angka. Daripada 2015 jadi 2016. Mungkin agak lambat tapi nak juga ucapkan Selamat Tahun Baru buat para pembaca yang mungkin terbaca post ni. Agak lama tuan tanah tak update blog. Tanggungjawab sebagai pelajar itu haruslah dilaksanakan dengan yang paling baik kan? :)

Cepat sungguh masa berlalu. Sekarang dah masuk pun semester 2. Result final semester 1? Alhamdulillah. Bersyukur pada Allah atas segala kurniaanNya. Cukuplah untuk membanggakan mak abah di rumah. Hehehe~ 

Sebenarnya, kehidupan sebagai pelajar matrikulasi ni sangat best. Ingat lagi dulu-dulu time dekat sekolah, kami sering diberitahu yang belajar dekat matriks ni susah. Jadi ramai yang takut nak belajar di matriks. Tapi sebenarnya satu je yang kita kena fikir, bukan mudah nak senang. Faham? Kalau kau berusaha nak dapatkan sesuatu, benda yang susah pun akan jadi senang. Semua terpulang kepada diri sendiri sama ada kau mahu atau tidak.

Lastly, aku rasa ini yang bakar lagi semangat aku untuk belajar dengan bersungguh-sungguh. Kadang-kadang rasa penat. Rasa letih tapi semua rasa tu buang tepi dulu. Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian. Ye tak? Ingatlah wajah dan harapan mak abah kau dekat rumah, in shaa Allah kau akan buat sesuatu usaha tu dengan sangat ekstrem. Jangan lupa juga kenang harapan dan cita-cita kau sendiri. Jangan cita-cita je tinggi melangit tapi usaha hanya sekecil bacteria!

Ilaliqa'
Cik Shiqah
Makmal Komputer 3
Kolej Matrikulasi Pulau Pinang.

3 comments:

Farhana Zukri said...

all the best :) buat yg terbaik untuk Sem 2 pula

Nazihah@Jiha said...

Best Of luck dik :) usaha jgn henti2

At-Tarmizi said...

Semoga berjaya =)

serius rindukan zaman belajar dulu =(