Monday, July 13, 2015

Bila Tiba Hari Itu

Assalamualaikum. Tajuk diatas amatlah tidak kena dengan entry hari ni! Seperti biasa, dah lama tinggalkan blog ni. Sebulan lebih bertepatan dengan tarikh aku berhijrah dari rumah dan sekarang dah sebulan lebih juga meneruskan pengajian di Kolej Matrikulasi Pulau Pinang (KMPP). Hari hari yang biasa, kehidupan pun macam biasa namun tahap kerajinan, usaha dan semangat itu haruslah luar biasa! :P Kehidupan disini sangatlah busy. Ambil masa juga nak adapt dengan life matriks. Tapi alhamdulillah jarak rumah dengan KMPP takdelah buat aku stress sangat. Atleast hujung minggu kalau dibenarkan balik, memang laju je lah aku kemas baju. Hehe ;)

Saat aku tulis entry ni, aku berada dalam makmal komputer sedang belajar subjek sains komputer. Waktu amali yang sepatutnya aku buat slide, aku gunakan untuk tulis blog. Hahaha sungguh berwibawa aku sebagai seorang pelajar. Muahahahaha~~ Namun janganlah korang salah faham. My assignments almost done. So daripada buang masa tak buat apa-apa, better aku bersihkan balik blog aku yang kian lama usang ni. Nampak tak? Ayat macam budak sastera tapi sebenarnya saya budak sains. Saya budak sains tapi sangat minat sastera. Acaner tu? :P

Sesungguhnya kami kini sedang menghitung hari untuk pulang beraya. Cuti tak start lagi nak habaq kat hampa! Saat budak-budak UITM dok update status pulang bercuti, kami masih di dewan kuliah, tadah telinga dan buka mata luas-luas. Dugaan~~  Tapi mungkin aku akan beraya sehari saja walaupun cuti raya seminggu lebih. MUNGKIN! Sebab lepas raya maka UPS (Ujian Penilaian Semester) pun menjelma! Walaupun diri ini sedar bahawasanya diri ini tidaklah pandai seperti rakan-rakan sekelas yang lain, tapi TETAP AKAN AKU BUKTIKAN KEPADA DIRI SENDIRI BAHAWA AKU BOLEH MENJADI SEPERTI MEREKA MALAH MUNGKIN LEBIH DARIPADA MEREKA! 

DOAKAN AKU SEMUA! 

Ilaliqa' :)

2 comments:

Nazihah@Jiha said...

Semoga berjaya dalam apa jua yg dilalui aamiin :)

Etuza Etuza said...

http://madey09.blogspot.my/
kenalkan blog Done follow ya