Wednesday, June 6, 2012

Dia Yang Halal Untuk Ku


Assalamualaikum. Baru selang beberapa jam, tak sampai sehari lagi, mendengar cerita seorang kakak yang mana dia menceritakan saat-saat manis dia dating dengan suaminya. Diri ini hanya mampu tersenyum melihat keterujaan kakak itu menceritakan kenangan manisnya, sambil dalam hati berbisik, "Syoknya kahwin!" (statement tipu aje tuh!) "Lebih terasa bahagianya bila dating dengan si dia yang halal untuk kita." (ini baru statement yang benar!) #uhuk-uhuk

Lihat ayat-ayat yang aku bold kan. Dapat tak apa yang aku ingin sampaikan? Kahwin + Halal + Dating + Bahagia = [?????]. Jawapannya pasti saja akan ditemui dalam hati kamu sendiri. Apa-apa jawapan yang berunsur kebaikan dan manfaat yang berpanjangan pasti saja diterima. Boleh dapat cop bintang lagi! :)

Bila cakap pasal soal teman yang halal ini. Pasti semua orang suka. (mengaku cepat!) Pasti semua orang impikan yang halal begitu juga dengan insan yang sedang menulis ini. Aku impikan yang halal sebab apapun yang dilakukan bersama semuanya halal. Dapat kumpul pahala lagi! #bertuah sungguh lah orang yang dah kahwin ni kan? :D

  • Nak berpegangan tangan waktu jalan-jalan. Peganglah!
  • Nak panggil dengan panggilan yang mesra. Panggillah!
  • Nak berkepit dua puluh empat jam. Kepitlah!
  • Nak bergambar sama-sama sambil laga-laga pipi. Bergambarlah!
  • Nak naik motor keliling kampung sama-sama. Naiklah!
  • Nak dating malam-malam dekat taman bunga. Datinglah!

Tengok? Bahagianya bila bersama yang halal untuk kita. #senyum

**********

Aku diserang penyakit rindu lagi! Tiba-tiba rindu pula dengan Adam yang bertakhta di hati ini. Minggu depan, dapatlah jumpa dia! Masa masih panjang untuk sampai ke minggu depan. Huwaaaaaaa rindunya! (T_T) #tak sabar nak jumpa

Hensem tak Adam kita? Hensem kan! Hensem kan! :D

Wassalam,
Ilaliqa'.

13 comments:

Salsabila said...

hee, mendoakan awak supaya dapat jodoh awal! :)

inshaAllah

antara 3 perkara yang tak mesti dicepatkan ialah :

1. Solat di awal waktu
2. Jenazah
3. Perkahwinan


:)

may Allah bless ^^

Ninja said...

*blushing* Hehe, saya pon suka sebenarnya cerita pasal ni. Haha *awkward laugh ;)

Paling suka contoh yg ni!Tangkap gamba sesama sambil laga laga pipi. Terbaik!

Tapi sadly remaja sekarang ni, tangkap gamba dgn pasangan, tak laga pipi. Mesti laga bahu. Erkk -.-

Cik_Shiqah said...

kak husna: hee~ *blushing* mendoakan kak husna juga! :)

insyaAllah.

may Allah bless us ^^

********

Husnina: hahaha. bnda biasa lah tu kan? ;)

remaja zmn skang kan. perangai cm org dah kahwin. huhu~ Doakan saja mereka supaya kahwin awl kalau dah betul2 suka. :) lebih elok drpd biarkan mereka trus berhubung tnpa hubungan yg halal. ^^

Wallahualam..

Iffah Afeefah said...

snoknye la

Cik_Shiqah said...

kak iffah: hahaha :p

افيقة ازاهار said...

Koko dengan Lala jinak je . ta ganas macam hamster yang suka gigit jari orang .

Mialia said...

eh , nak kahwin esok la kalau gitu.. smentara cuti ni.. hehe

Cik_Shiqah said...

mia: hahaha! yer? kalau gtu, jgn lupa jemput ek! tetamu VVIP ni.. hak3 :p

p/s: ada2 je la mia ni.. hehe~

Miftahul Raudhah said...

hihikk, setuju 100% dengan awk :D

#comelyer adammmm auummmm :O

Cik_Shiqah said...

miftahul raudhah: ^_^

p/s: adam ckp terima kasih! ;D

Akmal Khalidah said...

Bila baca novel, terdetik cakap ; bestnya kahwin, bilalah nak kawen ni. Haha xD

ya allah, lama tak jenguk blog akak.

Cik_Shiqah said...

akmal: hahaha amboi.. blajar dulu yang.. insyaAllah akk doakan kamu dapat jodoh yg baik2 dan cepat2lah kahwin. haha ;D

syukran masih mengingati.. hehe ;)

Cik_Shiqah said...

افيقة ازاهار: oh yer.. bgus la kalau cmtuh.. bru syok nak main2. :)