Friday, June 29, 2012

Shiro & Hamtaro

Comel pula tengok gambar ni. :)

Assalamualaikum. Lama rasanya tak update blog kesayangan ni. Masa, masa, masa. Semuanya berkaitan dengan masa yang sangat padat. Fuh! Patutlah ada kata bijak pandai, 'masa itu emas'. Hukama pula mengibaratkan masa sebagai pedang. Jika kita manusia tidak berusaha untuk mendahuluinya dalam maksud mengejar kepentingan dunia dan akhirat setiap masa, maka masa pasti akan mendahului kita. So, kejarlah masa dengan melakukan tugasan dan amalan yang berkualiti kerana masa tidak akan menunggu kita.

Ok berhenti membicarakan tentang masa. Kita fokus kepada tajuk utama! Shiro dan Hamtaro. Eh siapa tu? Merekalah bucuk sayang aku (Hamster). My second sweetheart in my heart after my lovely H and A. Kali ni mak aku pula yang belikan dan suruh aku jaga dengan penuh kasih sayang. Waaaaaaa! Rasa macam nak terbang di awangan aje bila lihat kecomelan mereka yang amat terserlah. #uhuk-uhuk

Ramai tanya, bila tahu aku bela hamster. "Eh hamster kan ada kencing tikus?" Reaksi aku? Tak cakap banyak, suruh aje diorang buka link ini, Hamster Bukan Tikus, Tiada Istilah Kencing Tikus Pada Hamster. Hah terjawab belum persoalan yang timbul? #puas-hati-aku :p

Ok jom tengok gambar! Taknak cerita banyak dah :)

Saya suka Hijau (^_^)

Tidur berdua :)

Comel tangan.

(Kiri- Shiro) (Kanan- Hamtaro)

Muka Hamtaro yang tidur tak ingat!~

Sweetnya!

Shiro dah tukar tempat tidur.


Wassalam.
Ilaliqa'.

3 comments:

Ninja said...

Erkk. Hamster pulak? O.O
Waaaa! Saya geli dengan hamster. Hehe. Err lebih kepada takut kot. Haha!
Sepasang ke ni?

Cik_Shiqah said...

husnina: hahaha :D kenapa geli? sbb rupa dia mcm tikus kah?? ngeh3~ taklah.. jntan dua2. taknak beli betina lagi.. nnt bertambah plk ahli.. tak bersedia lg nak jadi nenek. cewah~ hee :D

Iman Lurv Islam said...

Wahh, memang suka binatang erk? rasanya Iman pernah ada baca entri pasal arnab Cik Shiqah...

hehe, Iman pown nak bela hamsters gak, InsyaALLAH bukak sem baru ni...dah booking, harap mampu jaga la kan....hehehehe