Monday, December 27, 2010

Apa Punya Orang Daa :D

 Sweet Anime Couple Of The Year! Clap Clap! Hak3 :D

Assalamualaikum. Ada yang pelik kenapa saya boleh menulis hari nih? Oh jangan pelik, ini mengelat namanya! Erk ye ker? Lantaklah! Hahaha :D Ok nih curi-curi nih. Syhhhhh senyap-senyap! Ngee~ Huwaahhhh cuti dah nak abis, sekolah nak bermula. Semua sibuk mau beli barang-barang sekolah. Ada yang kelam kabut minggu nih. Nak balut buku, nak basuh kasut dan banyak lagi. Ini perangai yang tak boleh dielakkan, selalu buat kerja last minute! Toink!

Abang-abang dan kakak-kakak dalam rumah nih semua sibuk nak beli barang. Almaklumlah lagi beberapa hari nak kena berambus dari rumah pergi balik Universiti. Tiada lagi yang jadi hamba apabila mereka tiada dan takhta memerintah jatuh ke tangan abang yang lagi satu. Oh banyak tak abang? HAHA. Memang mak abah saya senang dan tak payah membazir mengupah bodyguard semua tuh kerana dah ada banyak bodyguard dalam family nih. Hehe :D Agak-agak lagi tiga tahun akan datang bolehlah kot dapat kakak ipar. Ngeh3 :p

Last part, semua dah sedia! Fizikal dah sedia, mental dah sedia dan segala-galanya bagus buat masa nih! Alhamdulillah. Saya kini hanya menghitung hari untuk pergi ke sekolah dan memulakan hidup dengan azam yang baru. Yezzaaa! Lagi enam hari. Semangat nih! Haha apa azam baru korang semua yer? Wee~

Peristiwa Di Suatu Hari Pada Bulan December

Pada suatu hari ada seorang kanak-kanak riang pergi ke dapur kerana telah terbau aroma yang sedap gler! Dia pun berjalan-jalan menuju ke dapur.

Den: Mak, masak apa tuh? Macam sedap je. Hehe ;D
Mak: Masak sardin je. awat nak ke?
Den: Huishh boleh je. Lapar gler nih. Huk3.
Mak: Eh sat! Hang bukan puasa ka?
Den: Eh lupa! Puasa rupanya. Sori-sori. Haha.
Mak: Muda-muda dah pelupa. Dah pi duduk depan!

Den pun berlalu dengan perasaan yang hampa. Dalam hati siap dok nyanyi lagu Hampa Hatiku-Ungu. Baru ingat nak melantak waktu tuh rupa-rupanya den tengah puasa. Melepas~ Hahaha XD

Katak pisang katak puru, adakah katak dan pisang sepupu? Jangan perasan atau terharu, bukan nak ucap kata rindu, cuma nak ucap Selamat Pagi To You! (^_^)

11 comments:

Husna said...

shiqah, selamat bersekolah hik ! :D

Pencari Qurratuaini said...

salam..anak yg baik...sat gi nak berbuka dah..sabaq na

akid :) said...

selamat kembale ke sekolahh,tak sabar rase yee :)

mia.lia said...

pergi ke sekolah terburu buru,
sungguh unik pantun itu.

hehehe

Cik_Shiqah said...

Kak Husna: Selamat bercuti Kak Husna! :D

Pencari Qurratuaini: Wassalam. Hehehe =D

Akid: Yup mmg rasa tak sabar. wee~ :)

Mia: terima kasih daun keladi, kalau ada pantun pujilah lagi. HAHA :D

smile.gurlz said...

back to school!!!happy2 aje yee...hehehe....sy suke entry ni...:D

SiS~! said...

yaaay~ ade gmbr sakura ngan lee!! heeee..
waah~ ko da sedia nk gi skolah ke?? aku ni masih enjoy je lg.. brg2 sume ta sedia lg.. haha!

nur rasyidah abdullah said...

kasi tahan perut tu . jangan buat konsert sampai azan :)

ANATI SOKI said...

sama!! anat kalau puasa ganti mmg cepat sgt lupa.. heheehhe..

NuSaNa NoSa 91 said...

yeahhhh~ sardin la paling lazat~ tehehehehe~ ^_^

Cik_Shiqah said...

smile gurlz: ahah happy2! hehe :D

Sis: hahaha insyaAllah dah. banyak msa lgi kot, relek2 sdh. haha :D

nur rasyidah: haha dah slmt berbuka dah nih. wee~ ;D

Anati Soki: Hahaha tapi kalau dah termkn wktu lupa mmg rezeki la kan. hehehe ;)

Nusananosa: yeahh btol tuh! sdp hingga menjilat ibu jari. hak3 ;D