Sunday, December 5, 2010

Award Dan Tag (^_^)

Assalamualaikum. Ok hari nih post gua tentang tag dan award sahaja yang telah gua peram bertahun lamanya. Ceh menipu je, haha takdalah sampai bertahun. Hurmm setakat ni je yang gua ingat, kalau ada yang gua tak ambik lagi silalah ingatkan kalau anda rajin. Hihi okie dokie kita mulakan sekarang yer. Gua dengan ini merasmikan acara award-award sedunia. Hak3 termerepek sudah~

Ok award dan tag pertama datang daripada Fatin. Terima kasih kerana kerajinan anda men-tag saya!


1. Berikan ucapan untuk orang yang bagi award nih.

--> Terima kasih, terima kasih dan terima kasih. hihi :)

2. Korang rasa award tuh, cantik sangat? Cantik? Cantik sikit? Okey je? 
                          Buruk sikit? Buruk? Buruk banyak? 

--> Bak kata si pemberi award ni sendiri, tak cantik tapi comel! ;D

3. Kalau korang baik, tag 5 orang.

--> Nak tag, FarahMiraSyadaKak Dieba dan Ayuakira (ambik yer semua!)





Award kedua datang daripada Kak Dieba. Terima kasih kerana memberi award dan tag ini kepada saya :)


1. Berikan satu nickname untuk saya. (pemberi award)

--> sweety_dieba :)

2. Ucapan untuk pemberi award.

--> Terima kasih kak. Saya terharu. Hahaha ;D

3. Listkan 6 artis/band/group yang korang minat.

--> Maher Zain, In-team, Hijjaz, Dehearty, Far-east dan Mestica.

4. Bagi award ni kepada 10 blogger yang mempunyai blog yang cantik dan cun.







Tag yang ketiga datangnya daripada Kak Amy Syifa. Huwahhh terima kasih! Menarik sungguh tag kali nih yer! Tag mengenai Kartun Kegemaran Anda (Anime tu kira kartun lah kan. Hehe) Apa boleh buat, minat anime punya pasal, anime pun telah dijadikan adik-beradik kartun! Ngee~

1. Kaichou Wa Maid-Sama.


 Cerita ni best sangat! Usui sangat cool dan Misaki agak garang. Memang sesuai mereka berdua. :D

2. Lovely Complex.


 Serius cerita ni lawak tahap gaban. Korang kena tengok sendiri lah untuk rasa apa yang gua rasa. Hehe. Sorang pendek, sorang lagi tinggi tapi sesuai. Cinta tak mengenal ketinggian. Cheewahh~

3. Special A.


 Mantap weyh cerita nih! Gua kagum dengan persahabatan mereka bertujuh. ;)

4. Aishiteruze Baby.


Sweet jer cerita nih! Pasal Kippei yang kena jaga sepupu dia yang berusia 5 tahun iaitu Yuzuyu. Memang Sweet dan gua suka tengok cerita nih berulang kali. Hehe :D

5. Fruit Basket.


Cerita nih pun best jugak tau tapi jangan tengok cerita punya sebab tak habis. Kalau tengok cerita nanti korang kena sambung baca dekat manga. So untuk mengelakkan daripada korang sakit hati lebih baik baca manga terus. Hahahaha :))






Award dan tag yang keempat datangnya daripada Anis Amira. Terima kasih dear :)

1. Awak. Siapa awak?

--> Semestinya-lah saya seorang Hamba Allah dan juga seorang manusia. Hehe :D

2. Awak suka blog Anis?

--> Mestilah suka sebab tuh saya follow :)

3. Dua perkara yang menarik yang ada dekat blog Anis.

--> Background comel, header cantik. Hehe.

4. Selalu terjah dekat blog Anis?

--> Alamak hilang ingatan kejap. Nanti dah ingat saya kasitau. Haha :D

5. Anis ni peramah? Baik Hati? Sombong? Pelik?

--> Mungkin Anis peramah. Anis, peramah ke? hihi ;D






Award yang kelima pulak datang dari Cleo. Terima kasih duhai Cleo. Hehe =))







Akhirnya award yang keenam datangnya daripada Mira. Terima kasih!


1. Nama manja korang?

--> Eheh gua takda nama manja tapi adik gua ada larh! Hak3. 

2. Hobi buat apa?

--> Ikut keadaan semasa dan cuaca. Hobi gua berubah-ubah. Ngeh3.

3. Umur korang berapa?

--> Gua lahir tahun 1997. Kira lah sendiri, gua malas nak kira. Haha :D

Ini Award dari orang yang sama. Meh kita tengok.






Huishh selesai jugak akhirnya! Serius gua cakap, inilah post yang paling penat pernah gua buat. Hahaha tapi takpe, gua enjoy buat benda nih. Hehe kalau ada lagi yang gua terlepas pandang, silalah inform dekat gua yer. Gua pun seorang manusia biasa, pelupa memang sifat gua kot. Hahaha :D Ok sampai sini sahaja post gua untuk kali nih. Terima kasih kepada kawan-kawan yang bagi semua nih dekat gua. Assalamualaikum :)

5 comments:

amy syifa said...

tq jwp tag akak..huhu
tak pernah pon tgk anime2 ni..
care syiqah cite mcm best jer..nnt nak tgk la..hehe

✿ CikCimi said...

wah~ banyak giler award dy.
:P

Cik_Shiqah said...

kak amy: mmg best! try la tengok! hihi :))

CikCimi: mana ada banyak. sikit je. hahaha :p

SiS~! said...

yaaaay!! ade S.A!!
ko bce manga ke tgk anime sume cite2 tuh?? rse cam menarik pulak..

Cik_Shiqah said...

SiS: haha aku tengok kat youtube sume cter tuh kecuali fruit basket tuh smbung baca manga. haha ;D