Sunday, January 4, 2015

'Dia' Menyerang Lagi Setelah Sekian Lama Hilang


Assalamualaikum. Dah lama rasanya sakit kepala yang kuat tak menyerang. Tapi semalam 'dia' menyerang lagi. Sakit yang amat sangat, hanya Allah saja yang tahu. Last-last terpaksa juga bagitahu mak aku sebab dah tak tahan sangat menanggung kesakitan seorang diri. Telan panadol pun tak jadi apa. Pergi jumpa doktor, doktor tu hanya boleh bagi ubat tahan sakit aje sebab ubat aku yang betul, hanya doktor peribadi aku aje yang boleh keluarkan. Huhu T_T

Inilah ubatnya! :) Ubat tahan sakit

  • Tahun lepas selalu ada appointment dengan doktor, aku tuang kan aje! Faham-faham ajelah, tahun 2014 sangat busy sebab tahun SPM. Banyak aktiviti dekat sekolah. Rugi lah kalau tak pergi :(
  • Kena ambil darah, aku tuangkan juga! Ada dekat dewan jawab SPM.
  • Ubat? Lama gila tak makan, ubat aku habis.

Dan akhirnya jadi macam gini lah. 

Doktor tengok muka aku, aku senyum kan aje lah! :P

Sakit itu peringatan supaya aku tak lalai dan supaya aku terus sedar bahawa hidup dekat dunia ini hanya sementara. Bila-bila saja Allah boleh tarik nyawa yang dipinjamkan ini. Dalam sakit juga ada tanda kasih sayangnya. Bila kita sakit, Allah tarik 3 perkara : rezeki, kesihatan dan dosa. Tapi bila kita sihat semula Allah pulangkan semula 2 perkara : rezeki dan kesihatan. Dosa tidak dipulangkan sebab Allah sayang hamba-hambaNya :)


NotaKaki: Kena marah dengan doktor semalam. Katanya jangan main-main, salur darah kamu boleh pecah dan kamu boleh mati.  Ok sentap juga lah kan. Huhuhu isnin ni kena jumpa doktor peribadi aku tu balik. Harap hari isnin ni pun tak kena marah. Penat dah diri ini kena marah dengan doktor dan ahli keluarga sendiri. Hehehe :D Hari isnin yang sama juga aku ada interview kerja, doakan aku yer!! :)


Ilaliqa' :)

5 comments:

Sabrina SA said...

hehe get well soon kak ^^ ina pun baru je baik demam ni.. memang musim demam kot? hehe... jangan nakal2 nanti kena marah lg dengan doktor :p

Sya Syahirah said...

semoga cepat sembuh. hmm :)

Nabila Syifa said...

Semoga sihat2 selalu pasni

Etuza Etuza said...

dah follow blog anda ya..klik blog Etuza..

nana liena said...

bahaya tu dh dok warning mcm tu tau.. baik ikut kata dok ya dik.. semoga cepat sembuh n semoga dpt kerja itu.. :D